Komosa ryżowa, ciecierzyca, pieczarki, buraki ,marchewka, awokado.

Z serii obiady bezmięsne… Talerz rozmaitości w wersji z komosą ryżową, ciecierzycą, imbirową marchewką, pieczarkami i kremowym awokado…Uwielbiam takie posiłki:)

Komosa ryżowa, ciecierzyca, pieczarki, buraki, marchewka, awokado.

Potrzebujesz: ilość składników według potrzeb

  • Komosę ryżową
  • Ciecierzycę
  • Marchewkę
  • Buraki
  • Pieczarki
  • Awokado
  • Pomidory

Przygotowanie:

  • Komosa ryżowa – ugotować według instrukcji na opakowaniu
  • Ciecierzycę dzień wcześniej namoczyć, następnego dnia ugotować. Ciecierzycę osuszyć ręcznikiem kuchennym, skraplamy oliwą z oliwek, posypujemy słodką papryką, oregano, solą, mieszamy, wstawiamy do piekarnika na 180 C na około 10-15 minut (Funkcja grill).
  • Buraki /marchewkę oczyścić, ugotować/uparować lub upiec. W garnuszku roztopić trochę masła klarowanego, dodać imbir, zamieszać dodać marchewkę, posolić, wymieszać.
  • Pieczarkę oczyścić, przekroić na dwie lub cztery części i lekko poddusić na maśle klarowanym.
  • Awokado obrać i pokroić na duże plastry
  • Do głębszej miseczki wykładamy komosę ryżową, upieczoną ciecierzycę, buraki, marchewkę, uduszone pieczarki, pokrojone pomidory 🍅 i awokado 🥑.
  • Opcjonalnie można podać z sosem : jogurt naturalny, starty ogórek, czosnek, sól i pieprz.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked