Zupa pieczarkowa z ryżem

Z SERII ROZGRZEWAJĄCA MOC ZUPY… Zupa pieczarkowa ze śmietanką z orzechów nerkowca i ryżem!

Warzywne zupy powinny stanowić jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. To porządna porcja wartościowych warzyw dla dzieci.  Odpowiednio zrobiona zupa stanowi wartościowy, pożywny posiłek, ale aby taki był, musi być przygotowywany z dobrej jakości składników, dlatego też polecam znaleźć w okolicy rolnika, ze zdrowymi, bez chemii warzywami.

Potrzebujemy:

Przygotowanie:

  • W garnku na tłuszczu smażę drobno pokrojoną cebulkę.
  • Warzywa ścieram na drobnej tartce (marchew, seler, pietruszka), pieczarki myjemy, obieramy, kroimy, wrzucamy razem z warzywami do cebulki i chwile podsmażamy razem.
  • Wlewamy ok. 1,5 litra wrzącej wody, dodajemy ryż, liść laurowy, 2 ziela angielskie, lubczyk i sól. Gotujemy ok. 20 min. Gdy warzywa są już miękkie, wlewamy śmietankę, dosmaczam solą pieprzem, posypuje świeżą natką pietruszki.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked