Zupa pieczarkowa ze śmietanką z orzechów nerkowca

Warzywne zupy powinny stanowić jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. To porządna porcja wartościowych warzyw dla dzieci.  Odpowiednio zrobiona zupa stanowi wartościowy, pożywny posiłek, ale aby taki był, musi być przygotowywany z dobrej jakości składników, dlatego też polecam znaleźć w okolicy rolnika, ze zdrowymi, bez chemii warzywami.

Z SERII ROZGRZEWAJĄCA MOC ZUPY…

Zupa pieczarkowa ze śmietanką z orzechów nerkowca

Potrzebujemy:

Przygotowanie:

  • W garnku na tłuszczu smażę drobno pokrojoną cebulkę. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy i dorzucamy do cebulki, dusimy do wyparowania wody.
  • Warzywa ścieramy na drobnej tartce (marchew, seler, pietruszka), ziemniaki kroimy w kostkę i wszystko razem dodajemy do pieczarek, razem z przyprawami (liściem laurowym, zielem angielskim, lubczykiem, solą, pieprzem) chwile razem podsmażamy, dodajemy około 1,5 litra wrzącej wody.
  • Gotujemy ok. 20 min. Gdy warzywa są już miękkie, wlewamy śmietankę, dosmaczam solą pieprzem, posypuje świeżą natką pietruszki.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked