Budyń czekoladowy z owoców

Pyszny budyń na bazie owoców, nic prostszego, bez cukru, bez gotowania z zachowaniem wszystkich witamin i dużą dawką żelaza, które pochodzi z naturalnego kakao w proszku (10 mg żelaza/100 g), spokojnie zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na ten bardzo ważny minerał. 

Bardzo szybki deser owocowo – czekoladowy, oczywiście owoce możemy zmieniać i dodawać dodatki na przykład cynamon, kardamon lub wanilię.

Potrzebujemy:

  • 2 banany
  •  0,5 mango
  •  2 jabłka bez skórki i pestek
  • 1 gruszka
  • 3 łyżki kakao

Przygotowanie:
Banany obrane, mango, jabłka, gruszka nie musi być obierana, wkładamy do miksera, dodajemy kakao i wszystko razem dokładnie miksujemy na gładko. Rozlewamy do pucharków.

Oczywiście skład owoców może być różny, na pewno każdy będzie przepyszny:) 

 

Pychotka!




1 Comment

MNIAM

MNIAM

Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked