Jeśli Żurek to tylko na swoim pachnącym zakwasie. Proste wykonanie, prosty skład, najlepszy smak żurku!
Zakwas na żurek
Potrzebujemy:
500 ml wody letniej przegotowanej
4-5 łyżek mąki żytniej typ 2000 (ekologicznej)
3 ząbki czosnku
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 łyżki płatków owsianych
Słoik litrowy
Kawałek gazy i gumka recepturka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do słoika, mieszamy, przykrywamy gazą, zakładamy recepturkę, zostawiamy 4-5 dni w temperaturze pokojowej, raz dziennie mieszając.
Kobieta i dziewczynka, matka, siostra, żona, pasjonatka zdrowego odżywiania, dietetyk, miłośniczka NATURY i ekologii, fajna babka, która nie zawsze wszystko wie, ale zawsze chce wiedzieć więcej :) Marzycielka, ale stąpająca twardo po ziemi... Bolesne doświadczenia nauczyły mnie kochać, najbardziej jak się da, wybaczać krzywdy i cieszyć się z każdego dnia jakby to miał być dzień ostatni, cieszyć się każdą mi bliską osobą tu i teraz…Zadowolona z życia, mimo potknięć... Pamiętajmy sami piszemy sobie scenariusz życia – uważaj, o czym marzysz…Bo marzenia się spełniają…