SZYBKA, PROSTA I ZDROWA PASTA DO CHLEBA.
Jeśli chodzi o buraki do pasty, bardzo lubię je piec w piekarniku, buraki po pieczeniu są bardziej aromatyczne, słodkie i nie mają gorzkiego posmaku.
Pasta z buraka I
Potrzebujemy:
- 4 małe upieczone lub ugotowane buraczki (buraki od rolnika)
- 1 łyżeczka pasty Tahiti plus jedna łyżka oleju z tej pasty
- sól kłodawska.
- Pół ząbka czosnku
Przygotowanie:
Buraki czerwone upieczone i wystudzone, ścieramy na małych oczkach, dodajemy pastę Tahiti z olejem, czosnek,sól, wszystko dokładnie miksujemy i gotowe.
PASTA Z BURAKA II
- 4 małe upieczone buraczki (buraki od rolnika)
- 2 łyżki oleju lnianego
- sól kłodawska.
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
Buraki czerwone upieczone i wystudzone, ścieramy na małych oczkach, dodajemy olej, czosnek, sól, wszystko dokładnie miksujemy i gotowe.
PASTA Z BURAKA III
Potrzebujemy:
- 4 małe upieczone buraki (buraki od rolnika)
- Pół słoiczka ciecierzycy (słoik 330 ml)
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oleju lnianego
- sól kłodawska
Przygotowanie:
Do kielicha blendera wkładamy upieczone, wystudzone i obrane buraczki, dodajemy ciecierzycę, czosnek, olej, sól, dokładnie miksujemy składniki i gotowe!