Pasta warzywna

Najprostsza pasta do chlebka, zdrowa i pyszna.

PASTA DO CHLEBA Z WARZYW (oczywiście warzywa od rolnika)

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • mała cebulka
  • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie:
Warzywa gotujemy, najlepiej w skórkach  (wywar można wykorzystać do zupki np. z pieczonych pomidorów). Ostudzone warzywka miksujemy, dodajemy 1 łyżkę oleju np. z wiesiołka lub lnianego, lub oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku.

Pasta warzywna z pomidorami

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  •  kawałek selera
  • mała cebulka
  •  1 łyżka pasty tahini
  •  2 łyżki przecieru pomidorowego lub świeży pomidor

Przygotowanie:
Warzywa gotujemy, (wywar można wykorzystać do zupki np. z pieczonych pomidorów). Ostudzone warzywka miksujemy, dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżkę pasty tahini, sól i pieprz do smaku.

kanapeczka z pastą warzywną z pomidorami, czerwoną papryką i kiełkami brokuła



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked