Naleśniki orkiszowe na mleku migdałowym bez jajek

Naleśniki z mąki orkiszowej na mleku migdałowym, bez dodatku jajek, smakują świetnie, praktycznie mało różnią się od tych oryginalnych, a wykonanie jest bardzo proste i szybkie. Świetna alternatywa dla osób, które nie mogą jeść jajek i mleka krowiego albo dla osób, u których skończył się zapas jajek w lodówce :). 

Potrzebujemy:

  • 250 ml mleka migdałowego
  • 250 ml wody lekko gazowanej
  • 250-300 g mąki orkiszowej ekologicznej ♥️
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  • Do miski wlewamy mleko i wodę, dodajemy mąkę, mieszamy (można dodać odrobinę wanilii, ale tej prawdziwej!), dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek, mieszamy i smażymy naleśniki (w czasie smażenia nie używam już żadnego tłuszczu)



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked