Krem z pieczonych warzyw

Pyszna pasta, sos lub zupa krem. Szybkie w przygotowaniu, idealne w smaku, proste składniki i przede wszystkim odżywcze.

Krem z pieczonych warzyw

Potrzebujemy: warzywa ilość według gustu

  • pomidory
  • papryka
  • cukinia
  • cebula
  • czosnek
  • Przyprawy: sól Kłodawska/ pieprz czarny/ chili.

Przygotowanie:

  • Warzywa oczyścić, pokroić na kawałki, czosnek zostawić w łupinie.
  • Brytfankę z warzywami wstawić do piekarnika na 180 C, na około 30 minut, warzywa mają być rumiane a czosnek miękki.
  • Całość ostudzamy, czosnek obieramy z łupinek.
  • Przekładamy wszystko do miksera i rozdrabniamy dokładnie na gładki krem.
  • Taki krem z pieczonych warzyw, możemy wykorzystać jako dodatek do chleba, makaronu, jako baza do zupy krem.

Do kremu z pieczonych warzyw wystarczy dodać trochę wody, dodać ulubione przyprawy i otrzymamy bardzo aromatyczną, pożywną zupę. Możemy ją podać z serem kozim lub owczym, bądź z makaronem naleśnikowym (keto).




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked