Kasza gryczana z marchewką i pietruszką

Z serii obiady bezmięsne…Kasza gryczana z marchewką i pietruszką, danie na obiad, kolację lub do zabrania do pracy lub wycieczkę …

Prosty skład…zdrowy skład!

Najważniejsze w tej potrawie są składniki!

♥️POSTAW NA WARZYWA BEZ CHEMII! ♥️

♥️BEZPIECZNA ZDROWA KASZA GRYCZANA BADANA POD KĄTEM PESTYCYDÓW, BEZ WORECZKÓW FOLIOWYCH!!!

Kasza gryczana z marchewką i pietruszką

Potrzebujemy:

  • 250 g kaszy gryczanej Ekologicznej
  • 4 marchewki
  • 4 pietruszki
  • 2 garści fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 1 cebula
  • olej kokosowy
  • pół łyżeczki kurkumy
  • pół łyżeczki curry
  • pół łyżeczki imbiru
  • pół łyżeczki lubczyku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Do garnuszka wlewamy 500 ml wody, dodajemy sól, gotujemy.
  • Kaszę płuczemy, wsypujemy go gotującej się wody, gotujemy na małym ogniu przez 15 min. Po tym czasie wyłączamy i zostawiamy przykryty garnek na następne 15 minut, aby kasza doszła.
  • Fasolkę gotujemy na parze.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę ,dodajemy curry, kurkumę, imbir, podsmażamy chwilę (1-2 min)
  • Marchew, pietruszkę obieramy, kroimy na słupki dodajemy do cebuli, podlewamy odrobiną wody, doprawiamy lubczykiem, solą i pieprzem, dusimy do miękkości warzyw (około 5 min).
  • Do warzyw dodajemy fasolkę, mieszamy, dodajemy kaszę gryczaną, doprawiamy solą i pieprzem, gotowe!




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked