Kapusta czerwona na ciepło

W okresie zimowym musimy rozgrzewać posiłkiem nasze ciało, dlatego najlepszym dodatkiem obiadowym jest surówka na ciepło:) Kapusta czerwona jest naprawdę przepyszna i pasuje do każdego dania obiadowego.

Kapusta czerwona na ciepło

Potrzebujemy:

  • Pół główki czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sok z jednej cytryny
  • 2 jabłka
  • 1 szklanka wody
  • Przyprawy: sól kłodawska, pieprz czarny, cukier kokosowy.

Przygotowanie:

Kapustę czerwoną poszatkuj. W garnku na maśle klarowanym podsmaż cebulę, dodaj pokrojoną kapustę, wlej wodę, dodaj sok z cytryny, trochę soli, wymieszaj , duś pod przykryciem do miękkości kapusty (około 20-25 minut). Po tym czasie do kapusty dodaj starte na dużych oczkach jabłka, sól kłodawską, pieprz czarny i łyżkę cukru kokosowego, wszystko razem wymieszaj. Podawaj na ciepło do obiadu.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked