Gofry serwowane na słono, to dla mnie często zastępstwo chleba. Są idealne na kanapkę lub dodatek do sałatki czy jako tortilla. To świetna alternatywa dla osób, które nie mogą jeść glutenu ze względu na uczulenie lub są w czasie diety. Dodatki możemy dodać według własnych upodobań, czyniąc je pysznym śniadaniem lub wykwintną kolacją 🙂 Zapewniam, są pyszne!
Gofry kokosowe z awokado/ pomidorem suszonym/ oliwkami/mocarellą/ogórkiem i sezamem. ( 4 sztuki)
- 2 jajka
- 2 łyżki serka mascarpone
- 1 łyżka mąki kokosowej
- szczypta soli kłodawskiej
Dodatki:
- Rukola
- Awokado
- Pomidory suszone
- Ogórek zielony
- Mozzarella
- Oliwki
- Oliwa
- Czarny sezam
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Wlej na rozgrzaną, wysmarowaną tłuszczem gofrownicę. Piecz na rumiano.
- Na gotowy gofr ułóż rukolę, awokado, pokrojone pomidory, mozzarelle, połóż oliwki, plasterki ogórka, skrop oliwą i posyp sezamem.