Dynia pieczona z pastą twarogową

Pyszny obiad lub kolacja. Aromatyczne danie z jesienną dynią w towarzystwie pysznej pasty na bazie twarogu i awokado 🥑.

  • Dynia – ilość według gustu
  • 200 g twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub wiejskiej śmietany
  • 1 awokado
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 pomidor bez skóry
  • sól Kłodawska / pieprz czarny
  • Oliwa

Przygotowanie:

  • Dynie umyć, pokroić w grubsze plastry posolić , popieprzyć, skropić oliwą, upiec w piekarniku na rumiano.
  • W misce rozgnieść widelcem miękkie awokado, dodać ser twarogowy, jogurt lub śmietanę, przeciśnięty przez prasę czosnek, sól , pieprz, wymieszać. Pokroić w kostkę pomidor i dodać do pasty, doprawić w razie konieczności.
  • Na upieczoną dynie wykładamy pastę . Smacznego!




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked