Chleb z twarogu i siemienia lnianego

Pyszna alternatywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej, keto lub po prostu dla osób, które nie mogą, lub muszą ograniczyć gluten w żywieniu. Chlebek robi się błyskawicznie, ma proste składniki, i w smaku jest naprawdę super.

Chleb z twarogu i siemienia lnianego

Potrzebujemy:

  • 3 jajka
  • 2 kostki sera białego (po 200 g tłustego)
  • 250 g siemienia lnianego
  • 100 g słonecznika
  • 50 g pestek dyni
  • 2 łyżki sezamu
  • szczypta soli kłodawskiej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  • Do miski włożyć wszystkie składniki, zamieszać, i lekko zblendować, do połączenia składników, len nie musi być zmielony.
  • Gotową masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy w 180 C przez około 50 minut.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked