Pyszna alternatywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej, keto lub po prostu dla osób, które nie mogą, lub muszą ograniczyć gluten w żywieniu. Chlebek robi się błyskawicznie, ma proste składniki, i w smaku jest naprawdę super.
Chleb z twarogu i siemienia lnianego
Potrzebujemy:
- 3 jajka
- 2 kostki sera białego (po 200 g tłustego)
- 250 g siemienia lnianego
- 100 g słonecznika
- 50 g pestek dyni
- 2 łyżki sezamu
- szczypta soli kłodawskiej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
- Do miski włożyć wszystkie składniki, zamieszać, i lekko zblendować, do połączenia składników, len nie musi być zmielony.
- Gotową masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy w 180 C przez około 50 minut.