Jesienna propozycja na pyszną zdrową surówkę z czerwonej kapusty i śliwek…😋
Surówka warzywna to porządna porcja najważniejszych dla naszego organizmu witamin i minerałów, starajmy się, aby była w naszym menu codziennie! Zadbajmy, aby nasze małe skarby zjadały ją na obiad, wszystko w naszej mocy! To dzięki nam rodzicom, nasze dzieci będą zdrowe, ich los jest w naszych rękach. Kupujmy warzywa od lokalnych gospodarstw, nie z marketu, które są pozbawione witamin, najlepsze i najzdrowsze są u naszych Polskich rolników, szukajmy takich źródeł!!
Surówka z czerwonej kapusty i śliwek
Potrzebujemy :
- Kawałek czerwonej kapusty
- 8-10 śliwek
- 2 jabłka
- 1 paprykę czerwoną
- 1 cebulkę czerwoną
- Natkę pietruszki
- Szczypiorek – opcjonalnie
- Oliwa z oliwek
- Ocet jabłkowy
- 1 łyżka sosu sojowego naturalnie fermentowanego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki szatkujemy, doprawiamy, oliwą, octem, sosem sojowym, solą i pieprzem.