PASTA Z BURAKA

SZYBKA, PROSTA I ZDROWA PASTA DO CHLEBA.

Jeśli chodzi o buraki do pasty, bardzo lubię je piec w piekarniku, buraki po pieczeniu są bardziej aromatyczne, słodkie i  nie mają gorzkiego posmaku.

Pasta z buraka I

Potrzebujemy:

  • 4 małe upieczone lub ugotowane buraczki (buraki od rolnika)
  • 1 łyżeczka pasty Tahiti plus jedna łyżka oleju z tej pasty
  •  sól kłodawska.
  •  Pół ząbka czosnku

Przygotowanie:

Buraki czerwone upieczone i wystudzone, ścieramy na małych oczkach, dodajemy pastę Tahiti z olejem, czosnek,sól, wszystko dokładnie miksujemy i gotowe.

PASTA Z BURAKA II

  • 4 małe upieczone buraczki (buraki od rolnika)
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • sól kłodawska.
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

Buraki czerwone upieczone i wystudzone, ścieramy na małych oczkach, dodajemy olej, czosnek, sól, wszystko dokładnie miksujemy i gotowe.

Kanapka z pastą z czerwonego buraka i kiszoną marchewką.

Tost z pastą z buraka i kiszoną kapustą

PASTA Z BURAKA III

Potrzebujemy:

  • 4 małe upieczone buraki (buraki od rolnika)
  • Pół słoiczka ciecierzycy (słoik 330 ml)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki oleju lnianego
  • sól kłodawska

Przygotowanie:

Do kielicha blendera wkładamy upieczone, wystudzone i obrane buraczki, dodajemy ciecierzycę, czosnek, olej, sól, dokładnie miksujemy składniki i gotowe!

Kanapka z pastą z buraka i ciecierzycy z kiszoną kapustą i kiełkami rzodkiewki.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked