Z serii zdrowe słodycze…. Szybkie w przygotowaniu na zdrowym miodzie…pyszne i słodziutkie 🙂
Sezamki
Potrzebujemy:
- 1 łyżka masła (masło robię sama, innego nie jadam). Jak zrobić ? To bardzo proste… zerknij TU.
- 100 g miodu (prawdziwego)
- 100 g sezamu Eko
Przygotowanie:
- W garnuszku rozpuszczamy masło i miód. Następnie dodajemy sezam i gotujemy na małym ogniu około 5 minut, cały czas mieszamy, żeby się nie przepaliło.
- Gorącą masę wylewamy na papier do pieczenia i przekrywamy drugim arkuszem papieru. Całość rozwałkowujemy wałkiem na płasko (około 3 mm).
- Wyrównujemy boki nożem, aby był kształtny prostokąt, następnie wycinamy małe prostokąty (zanim masa zastygnie). Przykrywamy drugim papierem, wkładamy do lodówki, aby dobrze zastygły.
- Aby sezamki się do siebie nie przyklejały, można pooddzielać je od siebie papierem śniadaniowym i tak przechowywać.