Pyszny budyń na bazie owoców, nic prostszego, bez cukru, bez gotowania z zachowaniem wszystkich witamin i dużą dawką żelaza, które pochodzi z naturalnego kakao w proszku (10 mg żelaza/100 g), spokojnie zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na ten bardzo ważny minerał.
Bardzo szybki deser owocowo – czekoladowy, oczywiście owoce możemy zmieniać i dodawać dodatki na przykład cynamon, kardamon lub wanilię.
Potrzebujemy:
- 2 banany
- 0,5 mango
- 2 jabłka bez skórki i pestek
- 1 gruszka
- 3 łyżki kakao
Przygotowanie:
Banany obrane, mango, jabłka, gruszka nie musi być obierana, wkładamy do miksera, dodajemy kakao i wszystko razem dokładnie miksujemy na gładko. Rozlewamy do pucharków.
Oczywiście skład owoców może być różny, na pewno każdy będzie przepyszny:)
Pychotka!
1 Comment
DobreBoBio 2020-01-05 at 21:19
MNIAM
MNIAM