2 łyżki mąki z ciecierzycy lub panier z ciecierzycy
Sól, pieprz ziołowy.
Panierka z ciecierzycy
Przygotowanie:
Mięso dorsza mielimy, dodajemy startą drobno marchewkę, posiekaną drobno pietruszkę, mąkę z ciecierzycy, jajko, sól i pieprz. Wyrabiamy masę, formując małe kotleciki, obtaczamy w panierce z ciecierzycy, smażymy na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym lub oleju kokosowym.
Kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami kaszami i surówkami.
Kobieta i dziewczynka, matka, siostra, żona, pasjonatka zdrowego odżywiania, dietetyk, miłośniczka NATURY i ekologii, fajna babka, która nie zawsze wszystko wie, ale zawsze chce wiedzieć więcej :) Marzycielka, ale stąpająca twardo po ziemi... Bolesne doświadczenia nauczyły mnie kochać, najbardziej jak się da, wybaczać krzywdy i cieszyć się z każdego dnia jakby to miał być dzień ostatni, cieszyć się każdą mi bliską osobą tu i teraz…Zadowolona z życia, mimo potknięć... Pamiętajmy sami piszemy sobie scenariusz życia – uważaj, o czym marzysz…Bo marzenia się spełniają…