Kotlety mielone z dorsza

Pyszne kotlety na syty obiad dla całej rodziny!

Potrzebujemy:

  • Dorsz około 500 g
  • 1 marchewka
  • 1 jajko
  • garść natki pietruszki 
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy lub panier z ciecierzycy
  • Sól, pieprz ziołowy. 
  • Panierka z ciecierzycy

Przygotowanie:

  • Mięso dorsza mielimy, dodajemy startą drobno marchewkę, posiekaną drobno pietruszkę, mąkę z ciecierzycy, jajko, sól i pieprz. Wyrabiamy masę, formując małe kotleciki, obtaczamy w panierce z ciecierzycy, smażymy na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym lub oleju kokosowym.
  • Kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami kaszami i surówkami.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked