Babeczki twarogowe

Szybki i pyszny deser! Babeczki twarogowe zdrowa alternatywa, bez mąki i białego cukru. Idealne do kawki i przekąskę do szkoły lub pracy. Mini serniczki w ekspresowym wykonaniu.

Babeczki twarogowe

Przygotowanie:

  • 250 g twarogu
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki migdałowej
  • 1-2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • wanilia
  • borówki/maliny/lub porzeczki

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
  • Rozlewamy do muffinek, ja robię samodzielnie z papieru do pieczenia.
  • Na wierzch układamy borówki lub każdy inny dowolny owoc.
  • Pieczemy w 180 C przez około 30 minut.

Zapraszam również na przepisy na inne pyszne babeczki…




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked