Bułki kokosowo-migdałowe

Pyszne bułeczki bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie ketogenicznej, niskowęglowodanowej i bezglutenowej. Bułki które zawsze się udają! Maja fajny smak przez co świetnie zastępują bułki pszenne.

Bułki kokosowo-migdałowe

Potrzebujemy:

  • 50 g mąki kokosowej (ok. pół szklanki)
  • 20 g mąki migdałowej (ok. 2,5 łyżki)
  • 30 g łupiny babki jajowatej (ok. 5 łyżek)
  • 4 jajka
  • 250 g kefiru/ zsiadłego mleka/lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do piecznia
  • 1 płaska łyżeczka soli kłodawskiej

Przygotowanie:

  • Do miski wbić jajka, dodać kefir, połączyć składniki.
  • Do masy jajecznej dodać mąkę kokosową, migdałową, babkę jajowatą, proszek do pieczenia i sól, wszystkie składniki połączyć ze sobą, odstawić, zagnieść, uformować małe lub duże bułeczki (w zależności od potrzeby).
  • Pieczemy w 170 C przez około 30-40 minut,




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked