Gofry migdałowe

Pyszne gofry na mące migdałowej. Alternatywa dla osób które nie mogą lub chcą ograniczyć gluten. Podajemy w dowolny sposób z sosami kremami lub owocami.

Gofry migdałowe

Potrzebujemy:

  • 50 g maskarpone
  • 20 g masła
  • 1 łyżka cukru kokosowego
  • 3 jajka
  • 70 g mąki migdałowej
  • 1 łyżka mąki kokosowej

Przygotowanie:

  • Do miski wkładamy wszystkie składniki, mieszamy dokładnie.
  • Masa jest dość gęsta. Po łyżce nakładamy na rozgrzaną gofrownicę i smażymy rumiane gofry.
  • Propozycja podania: serek mascarpone i ciepłe maliny

Wypróbuj również inne rodzaje gofrów, orkiszowe, na zsiadłym mleku….




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked