Pyszne gofry na mące migdałowej. Alternatywa dla osób które nie mogą lub chcą ograniczyć gluten. Podajemy w dowolny sposób z sosami kremami lub owocami.
Gofry migdałowe
Potrzebujemy:
50 g maskarpone
20 g masła
1 łyżka cukru kokosowego
3 jajka
70 g mąki migdałowej
1 łyżka mąki kokosowej
Przygotowanie:
Do miski wkładamy wszystkie składniki, mieszamy dokładnie.
Masa jest dość gęsta. Po łyżce nakładamy na rozgrzaną gofrownicę i smażymy rumiane gofry.
Propozycja podania: serek mascarpone i ciepłe maliny
Wypróbuj również inne rodzaje gofrów, orkiszowe, na zsiadłym mleku….
Kobieta i dziewczynka, matka, siostra, żona, pasjonatka zdrowego odżywiania, dietetyk, miłośniczka NATURY i ekologii, fajna babka, która nie zawsze wszystko wie, ale zawsze chce wiedzieć więcej :) Marzycielka, ale stąpająca twardo po ziemi... Bolesne doświadczenia nauczyły mnie kochać, najbardziej jak się da, wybaczać krzywdy i cieszyć się z każdego dnia jakby to miał być dzień ostatni, cieszyć się każdą mi bliską osobą tu i teraz…Zadowolona z życia, mimo potknięć... Pamiętajmy sami piszemy sobie scenariusz życia – uważaj, o czym marzysz…Bo marzenia się spełniają…