Ciasto czekoladowe z jabłek

Szybkie ciasto czekoladowe z jabłek, przepyszne w smaku, z bogatą nutą cynamonu.. ❤️ Bez cukru.. Bez glutenu… Bez nabiału… Też tak można🤩 i jest pysznie😍


Ciasto czekoladowe z jabłek

Potrzebujemy :

  • 400 g prażonych jabłek (ze słoika lub świeżo zrobione – jabłka obieramy, ścieramy na dużych oczkach, zasmażamy na patelni)
  • 2 dojrzałe banany 🍌
  • 1 łyżeczka sody
  • 3-4 łyżki kakao
  • 1 łyżka cynamonu
  • 2 łyżeczki zielonego siemienia lnianego – zalewamy wrzącą wodą (ok 4 łyżki), zostawiamy na 5 minut, zrobi się taki kisielek.
  • 3 łyżki oleju kokosowego bio (rozpuszczonego)
  • 50 g mąki migdałowej lub mielonych migdałów np. po mleku migdałowym.
  • 50 g mąki kokosowej 🥥



Przygotowanie :

  • Do miski przekładamy prażone jabłka, rozgniecione banany 🍌 (ręką lub widelcem), dodajemy sodę, olej kokosowy, siemię lniane, kakao, cynamon, mieszamy, na końcu dodajemy mąkę migdałową i kokosową, mieszamy, wykładamy do mniejszej foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 45 min w temp. 180 C. Po upieczeniu ciasto zostawiamy na godzinę, aby dobrze stężało.





Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked