Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

Surówka warzywna to porządna porcja najważniejszych dla naszego organizmu witamin i minerałów, starajmy się, aby była w naszym menu codziennie! Zadbajmy, aby nasze małe skarby zjadały ją na obiad, wszytko w naszej mocy! To dzięki nam rodzicom, nasze dzieci będą zdrowe, ich los jest w naszych rękach. Kupujmy warzywa od lokalnych gospodarstw, nie z marketu, które są pozbawione witamin, najlepsze i najzdrowsze są u naszych Polskich rolników, szukajmy takich źródeł!!

Klasyczna surówka, prosta i szybka w przygotowaniu pasuje do każdego obiadu, a do tego jest bardzo zdrowa!

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty


Potrzebujemy:

  • Kiszoną czerwoną kapustę (ilość według gustu) – jak zrobić zerknij TU
  • 2- 3 jabłka
  • 1 mała cebula
  • oliwa z oliwek.
  • Sól, pieprz.

Przygotowanie:

  • Do miski wrzucamy kiszoną kapustę, dodajemy starte na grubych oczkach jabłka, pokrojoną drobno w piórka cebulę, skrapiamy oliwą, dosmaczamy solą i pieprzem.

Smakuje rewelacyjnie!

A dlaczego warto jeść kiszoną kapustę ? Przeczytajcie koniecznie 🙂




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked