Surówka warzywna to porządna porcja najważniejszych dla naszego organizmu witamin i minerałów, starajmy się, aby była w naszym menu codziennie! Zadbajmy, aby nasze małe skarby zjadały ją na obiad, wszytko w naszej mocy! To dzięki nam rodzicom, nasze dzieci będą zdrowe, ich los jest w naszych rękach. Kupujmy warzywa od lokalnych gospodarstw, nie z marketu, które są pozbawione witamin, najlepsze i najzdrowsze są u naszych Polskich rolników, szukajmy takich źródeł!!
Klasyczna surówka, prosta i szybka w przygotowaniu pasuje do każdego obiadu, a do tego jest bardzo zdrowa!
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty
Potrzebujemy:
- Kiszoną czerwoną kapustę (ilość według gustu) – jak zrobić zerknij TU
- 2- 3 jabłka
- 1 mała cebula
- oliwa z oliwek.
- Sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Do miski wrzucamy kiszoną kapustę, dodajemy starte na grubych oczkach jabłka, pokrojoną drobno w piórka cebulę, skrapiamy oliwą, dosmaczamy solą i pieprzem.
Smakuje rewelacyjnie!
A dlaczego warto jeść kiszoną kapustę ? Przeczytajcie koniecznie 🙂