Z serii obiady bezmięsne…
Makaron razowy z porządną porcją warzyw! smaczny i zdrowy obiadek 🙂
Potrzebujemy:
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- pół kalafiora
- pół brokuła
- 2 pomidory
- Masło klarowane
- Sól, pieprz, czosnek suszony.
- Tofu lub parmezan
- Makaron razowy tagliatelle (z mąki ekologicznej)
Przygotowanie:
- W garnku na tłuszczu smażymy cebulę, warzywa ścieramy, na grubych oczkach, dodajemy do cebulki, dodajemy sól i pieprz, smażymy chwile razem, podlewamy delikatnie wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
- Kalafior i brokuł wrzucamy do garnka razem i gotujemy.
- Do garnka z warzywami kroimy pomidory bez skórki, wrzucamy różyczki kalafiora i brokuła podsmażamy razem, dosmaczamy solą pieprzem i suszonym czosnkiem.
- Gotujemy makaron, dodajemy do garnuszka z warzywami.
- Danie podajemy posypane pokrojonym tofu lub parmezanem.
2 Comments
Karol_Nowak 2020-02-19 at 22:32
A gdzie można kupić zdrowe produkty na takiego typu dania?
Zosia 2020-02-20 at 22:33
Witam serdecznie, napisz do mnie e-mail, podpowiem ci gdzie się zdrowo zaopatrywać 🙂