Tagliatelle  z warzywami

Z serii obiady bezmięsne…

Makaron razowy z porządną porcją warzyw! smaczny i zdrowy obiadek 🙂

Potrzebujemy:

  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • pół kalafiora
  • pół brokuła
  • 2 pomidory
  • Masło klarowane 
  • Sól, pieprz, czosnek suszony.
  • Tofu lub parmezan
  • Makaron razowy tagliatelle (z mąki ekologicznej)

Przygotowanie:

  • W garnku na tłuszczu smażymy cebulę, warzywa ścieramy, na grubych oczkach, dodajemy do cebulki, dodajemy sól i pieprz, smażymy chwile razem, podlewamy delikatnie wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
  • Kalafior i brokuł wrzucamy do garnka razem i gotujemy.
  • Do garnka z warzywami kroimy pomidory bez skórki, wrzucamy różyczki kalafiora i brokuła podsmażamy razem, dosmaczamy solą pieprzem i suszonym czosnkiem.
  • Gotujemy makaron, dodajemy do garnuszka z warzywami.
  • Danie podajemy posypane pokrojonym tofu lub parmezanem.




2 Comments

A gdzie można kupić zdrowe produkty na takiego typu dania?

Witam serdecznie, napisz do mnie e-mail, podpowiem ci gdzie się zdrowo zaopatrywać 🙂

Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked