♥️ Surówka z kapusty kiszonej to produkt po prostu doskonały a do tego smaczny i wartościowy.
♥️ Surówka warzywna to porządna porcja najważniejszych dla naszego organizmu witamin i minerałów, starajmy się, aby była w naszym menu codziennie! Zadbajmy, aby nasze małe skarby zjadały ją na obiad, wszytko w naszej mocy! To dzięki nam rodzicom, nasze dzieci będą zdrowe, ich los jest w naszych rękach. Kupujmy warzywa od lokalnych gospodarstw, nie z marketu, które są pozbawione witamin, najlepsze i najzdrowsze są u naszych Polskich rolników, szukajmy takich źródeł!!
Surówka z kiszonej kapusty i selera
Potrzebujemy:
- Kiszona kapusta około 300 g
- Seler korzeniowy około 200 g
- 1 cebula czerwona
- 2 jabłka
- 1 marchewka
- Natka pietruszki.
- Olej lniany lub oliwa z oliwek.
- 1 łyżka sosu sojowego naturalnie fermentowanego (opcjonalnie)
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Kapustę szatkujemy, kroimy drobno cebulkę, ścieramy na tarce jabłka i marchewkę, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.
- Wszystko razem łączymy, polewamy oliwą, sosem sojowym, dosmaczamy solą i pieprzem.