Sok z buraka, jabłka,pomarańczy i imbiru.

Świeży sok z buraka, jabłka, pomarańczy i imbiru – wzmocnienie i energia 🙂


Potrzebujemy:

  • 1 burak czerwony
  • kawałek mały imbiru
  • 1 pomarańcza
  • 1 duże jabłko

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wkładamy do wyciskarki owoców. Delektujemy się pysznym zdrowym soczkiem.

Pyszny świeży sok z buraka, jabłka, pomarańczy i imbiru

W skrócie o ich wspaniałości…

Burak to naturalny probiotyk i antyoksydant, bogate źródło witamin z grupy B, ponadto  witaminy C, A, E, K, i ogromne ilości minerałów – żelaza, potasu, magnezu, wapnia, fosforu, sód, bor, miedź, chlor, cynk, molibden, sód, mangan, kobalt, rubid, lit, cez;

Imbir rozgrzewa organizm i posiada właściwości
antybakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwpasożytnicze.

Pomarańcze, źródło witaminy A, E, C, witamin z grupy B,
kwas foliowy, beta-karoten, błonnik, oraz minerały: wapń, selen, potas, żelazo, cynk, miedź, fosfor i magnez.

Jabłko to bomba fitozwiązków: zawiera polifenole, karotenoidy, flawonoidy, które wykazują aktywność antyoksydacyjną, antynowotworową, przeciw miażdżycową, oczyszczającą i obniżającą ciśnienie krwi. Przeciwutleniacze zawarte w jabłkach zwalczają nam wolne rodniki. Źródło witaminy C, E, K, witamin z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina) oraz beta-karotenu  oraz minerałów:
wapń, żelazo, magnez, sód, potas, fosfor oraz cynk. Wysoka ilość
błonnika oczyszcza nam organizm z toksyn.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked