Sałatka z ryżem i rzodkiewką jest idealna na każdą porę dnia…może być śniadaniem zabranym do pracy, może być kolacją z lampką wina …a po podgrzaniu pysznym obiadem….
Potrzebujemy:
- Ryż ugotowany – ilość według uznania(ja daję około 2 szklanek )
- 1 papryka
- garść kukurydzy
- pęczek rzodkiewki
- 8-10 oliwek pokrojonych w plastry
- ser kozi (feta)
- świeży koperek
- 8 suszonych pomidorów pokrojonych w paseczki
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek vergine
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
- Do ugotowanego, sypkiego ryżu dodajemy składniki, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę, rzodkiewki pokrojone w cienkie plastry, pokrojone suszone pomidory, posiekany koperek, ser kozi feta pokrojony w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, mieszamy składniki , dosmaczamy solą i pieprzem.