Pierogi z twarogiem i rodzynkami

Pierogi na słodko uwielbiają wszystkie dzieci – Ja również 🙂

Pierogi z twarogiem i rodzynkami

Potrzebujemy:

Ciasto:

  • 250 ml ciepłej wody
  • 1 jajko (lub bez jajka też wyjdzie super).
  • 560 g mąki orkiszowej ekologicznej! – Mąka biała lub razowa.

farsz:

  • Wiejski prawdziwy twaróg od gospodarza nie z marketu!
  • Rodzynki – ilość według uznania
  • miód – ilość według uznania
  • kropla prawdziwej wanilii

Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

Przygotowanie:

  • Wkładamy do miksera wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy lub robimy ręcznie.
  • Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka, wkładamy po łyżce nadzienia, lepimy pieroga.
  • Gotujemy w osolonej wodzie.
  • Podajemy, posypane cukrem kokosowym i cynamonem…Pycha!



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked