Jest sezon jagodowy są i pierogi z jagodami… Bo jak moglibyśmy ich nie zrobić 🙂 Są pyszne 😋 Oczywiście zrobione na zdrowej ekologicznej mące orkiszowej TO Podstawa!! ♥️
Pierogi z jagodami
Potrzebujemy:
Ciasto:
- 250 ml ciepłej wody
- 1 jajko (lub bez jajka też wyjdzie super).
- 560 g mąki orkiszowej ekologicznej !
farsz:
- jagody
- miód – ilość według uznania
Przygotowanie:
- Wkładamy do miksera wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy lub robimy ręcznie.
- Do jagód dodajemy miód, mieszamy.
- Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka, wkładamy po łyżce jagód, lepimy pieroga.
- Gotujemy w osolonej wodzie.
- Podajemy z jogurtem naturalnym roślinnym lub wiejską pełnotłustą śmietaną, posypane cukrem kokosowym i cynamonem…Pycha!