Pasta warzywna z kaszą jaglaną

Bardzo smaczna pasta warzywna na pieczywo, zdrowa porcja warzyw na kanapce.

Pamiętaj zdrowe jedzenie zależy od jakości użytego produktu, jeśli dbasz o siebie i swoją rodzinę,  znajdź w pobliżu gospodarstwo, produkty od rolnika, który nie używa chemii, GMO i innych paskudztw, a będziesz miał zdrowe dzieci.

Potrzebujemy:

Oczywiście warzywa od rolnika, nie z marketu!

  • Pół szklanki kaszy jaglanej ekologicznej
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • Pół selera
  • Sól kłodawska
  • pieprz
  • lubczyk (pół łyżeczki).
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • Olej kokosowy

Przygotowanie:

kasza jaglana

  • Pół szklanki kaszy na  szklankę wody.
  • Kaszę płuczemy dokładnie pod wodą, aż do klarowności wody, jest to ważne, aby kasza nie była gorzka, następnie polewamy wrzącą wodą. Wodę wylewamy. W garnku gotujemy wodę, wrzucamy kaszę, lekko solimy, gotujemy na wolnym ogniu przez 15 min, po tym czasie zostawiamy na następne 15 min, aby kasza doszła.
  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, kroimy w kostkę cebulę i smażymy, warzywa ścieramy na dużych oczkach, dosypujemy do cebuli, wsypujemy pół łyżeczki lubczyku, sól, pieprz i smażymy chwilę razem, dolewamy trochę wody i dusimy do miękkości.
  • Gdy warzywa są już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy, dosmaczmy, miksujemy.
  • Do zmiksowanej pasty dodajemy kaszę jaglaną i razem dokładnie mieszamy.
  • Pasta warzywna z kaszą jaglaną to warzywny zdrowy paprykarz 🙂
PYSZNA PASTA Z KASZĄ JAGLANĄ DO ŚWIEŻYCH WARZYW LUB CHLEBA.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked