Makaron orkiszowy ze szpinakiem – SZYBKI I PYSZNY OBIADEK
Potrzebujemy:
- Makaron orkiszowy ekologiczny
- 1 opakowanie szpinaku mrożonego.
- 200 ml śmietanki- u mnie śmietanka z nerkowców lub jeśli możesz jeść nabiał, dodaj zwykłą słodką śmietankę, oczywiście wiejską 🙂
- 1 cebula
- 2 ząbek czosnku
- Masło klarowane lub oliwa z oliwek
- Parmezan (u mnie wegański)
Przygotowanie:
- Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na tłuszczu, dodajemy zamrożony szpinak, przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 min. Po tym czasie dodajemy rozgnieciony czosnek, śmietankę i sól, mieszamy.
- Makaron orkiszowy gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy mieszamy z pastą szpinakową, posypujemy parmezanem na talerzu.