Makaron orkiszowy z zielonym pesto i oliwkami

Makaron orkiszowy z zielonym sosem pesto – szybki, syty i zdrowy obiadek.

Makaron orkiszowy z zielonym pesto i oliwkami

Potrzebujemy:

  • Makaron orkiszowy razowy ekologiczny ( lub taki jaki lubicie)
  • Garść słonecznika
  • Garść orzechów włoskich
  • Garść orzechów nerkowca
  • Garść rukoli
  • Garść szpinaku
  • Oliwa z oliwek – ilość według gustu (dozujemy na sos gęsty lub rzadki)
  • 1 ząbek czosnku
  • sól.
  • Szczypiorek – opcjonalnie
  • oliwki (ilość według uznania) – Dodajemy na końcu

Przygotowanie:

  • Makaron gotujemy.
  • Wszystkie składniki na pesto wrzucamy do miksera i dobrze rozdrabniamy na gładki sos.
  • Mieszamy razem z makaronem (najlepiej w głębszej misce lub garnku) dodajemy pokrojone oliwki i szczypiorek
  • Podajemy w towarzystwie świeżych pomidorów
Pycha 😋



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked