Ciastka orzechowo- czekoladowe z amarantusem

Słodycze też mogą być zdrowe! Ciastka orzechowo-czekoladowe wartościowa przekąska, pyszne słodkie ciasteczka …a bez cukru 🙂

Ciastka orzechowo- czekoladowe z amarantusem 😋 

Potrzebujemy:

  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 1 szklanka amarantusa ekspandowanego
  • 2-3 łyżki kakao
  •  3-4 łyżki miodu
  • 4 łyżki wody
  •  4 łyżki oleju kokosowego

Przygotowanie:

  • Płatki owsiane i orzechy mielimy razem, dorzucamy resztę składników, wyrabiam delikatnie masę.Układam na papierze do pieczenia najlepiej łyżeczką małe porcję , następnie mocząc łyżeczkę wodzie, rozpłaszczamy masę na kształt ciasteczek. Pieczemy w temp. 180 C ok. 20 min.
    UWAGA SĄ – MEGA CZEKOLADOWE I MEGA CHRUPIĄCE




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked