Chleb migdałowy to świetna i pyszna alternatywa dla osób, które nie spożywają glutenu, jest naprawdę pyszny i bardzo łatwy do przygotowania 🙂
Chleb migdałowy
Potrzebujemy
- 2 szklanki mąki migdałowej (lub mielone migdały, wytłoczki z migdałów po mleku).
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1 szklanka siemienia lnianego
- 0,5 łyżeczki soli kłodawskiej
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 5 jajek
Przygotowanie:
- Mąkę migdałową, kokosową, len, sól, sodę, wymieszać .
- Jajka, olej kokosowy, miód, ocet, wymieszać
- Połączyć mąkę z masą jajeczną, wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 min w temp. 200 C