Brownie z kaszy jaglanej, to pyszny czekoladowy deser, do tego zdrowy i bez cukru :O) Może wizualnie nie jest piękny ale za to bardzo smaczny 🙂
Brownie z kaszy jaglanej
Potrzebujemy:
- 300 g kaszy jaglanej (ugotowanej)
- 2 jajka
- pół szklanki orzechów zmielonych (miks)
- garść rodzynek
- 1 banan
- 3 łyżki oleju kokosowego
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki kardamonu
- 3-4 łyżki kakao prawdziwego
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżka octu jabłkowego
Przygotowanie:
- Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 5 min
- Do blendera wkładamy kaszę jaglaną , dodajemy jajka, banana, olej kokosowy, cynamon, kardamon, kakao, sodę, ocet, dokładnie miksujemy na gładką masę, dodajemy orzechy i rodzynki, mieszamy, wykładamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy 180 C przez 40 min.