Brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej, to pyszny czekoladowy deser, do tego zdrowy i bez cukru :O) Może wizualnie nie jest piękny ale za to bardzo smaczny 🙂

Brownie z kaszy jaglanej

Potrzebujemy:

  • 300 g kaszy jaglanej (ugotowanej)
  • 2 jajka
  • pół szklanki orzechów zmielonych (miks)
  • garść rodzynek
  • 1 banan
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki kardamonu
  • 3-4 łyżki kakao prawdziwego
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżka octu jabłkowego

Przygotowanie:

  • Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 5 min
  • Do blendera wkładamy kaszę jaglaną , dodajemy jajka, banana, olej kokosowy, cynamon, kardamon, kakao, sodę, ocet, dokładnie miksujemy na gładką masę, dodajemy orzechy i rodzynki, mieszamy, wykładamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy 180 C przez 40 min.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked