Sałatka z pieczonych buraków, cebuli i rukoli

Sałatka z aromatycznych pieczonych buraków, pieczonej cebuli i zielonej rukoli… Świetne połączenie…idealne na lekką kolację do lampki czerwonego wina….lub jako dodatek do obiadu 🙂

Potrzebujemy: (ilość składników według uznania)

  • Buraki
  • Cebula
  • Rukola
  • oliwa z oliwek vergin
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Buraki myjemy, jeśli są duże kroimy na ćwiartki, wkładamy do brytfanki.
  • Cebule obieramy, kroimy na pół układamy obok buraków w brytfance.
  • Warzywa pieczemy do miękkości buraków, około 45 min.
  • Gdy warzywa lekko ostygną, buraki kroimy w szerokie paski a cebule nie kroimy tylko rozkładamy na warstwy.
  • Na półmisku układamy umytą rukolę, następnie buraki, cebulę, skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy sól i pieprz.
  • SMACZNEGO ♥️




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked