Sałatka z ryżem i rzodkiewką

Sałatka z ryżem i rzodkiewką jest idealna na każdą porę dnia…może być śniadaniem zabranym do pracy, może być kolacją z lampką wina …a po podgrzaniu pysznym obiadem….

Potrzebujemy:

  • Ryż ugotowany – ilość według uznania(ja daję około 2 szklanek )
  • 1 papryka
  • garść kukurydzy
  • pęczek rzodkiewki
  • 8-10 oliwek pokrojonych w plastry
  • ser kozi (feta)
  • świeży koperek
  • 8 suszonych pomidorów pokrojonych w paseczki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek vergine
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Do ugotowanego, sypkiego ryżu dodajemy składniki, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę, rzodkiewki pokrojone w cienkie plastry, pokrojone suszone pomidory, posiekany koperek, ser kozi feta pokrojony w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, mieszamy składniki , dosmaczamy solą i pieprzem.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked