Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem.

♥️SZYBKI ♥️ SYTY ♥️ POŻYWNY OBIAD DLA CAŁEJ RODZINY

➡️ DOBRA MĄKA TUTAJ TO PODSTAWA, ZADBAJ, ABY BYŁA ZE SPRAWDZONEGO ŹRÓDŁA  – EKOLOGICZNA.

♥️Pierogi to zawsze dobra alternatywa na dwa dni i zapas do zamrażarki

Potrzebujemy:
Ciasto:

  • 250 ml ciepłej wody
  • 1 jajko (lub bez jajka też wyjdzie super).
  • 560 g mąki orkiszowej ekologicznej

Farsz:

  • 1 szklankę kaszy gryczanej ekologicznej
  • 250-300 g sera białego wiejskiego
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • Sól i pieprz.
  • smalec lub olej kokosowy

Przygotowanie:

  • Gotujemy kaszę gryczaną (1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody
  • W garnuszku gotujemy wodę z solą, kaszę płuczemy, wrzucamy do gotującej wody. Gotujemy 15 min na wolnym ogniu, po tym czasie zostawiamy na następne 15 min, aby kasza doszła).
  • Cebulę drobno kroimy, solimy i smażymy na złoto.
  • Do gotowej ugotowanej kaszy, dodajemy rozkruszony ser biały, zrumienioną cebulę, sól i pieprz, mieszamy składniki.
  • Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka i lepimy pierożki. Gotujemy w osolonej wodzie.
  • Pierogi podajemy z wody polane prawdziwym wiejskim masłem z czosnkiem lub podsmażone z ulubioną surówką.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked