Słodycze też mogą być zdrowe! Ciastka orzechowo-czekoladowe wartościowa przekąska, pyszne słodkie ciasteczka …a bez cukru 🙂
Ciastka orzechowo- czekoladowe z amarantusem 😋
Potrzebujemy:
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka orzechów włoskich
- 1 szklanka amarantusa ekspandowanego
- 2-3 łyżki kakao
- 3-4 łyżki miodu
- 4 łyżki wody
- 4 łyżki oleju kokosowego
Przygotowanie:
- Płatki owsiane i orzechy mielimy razem, dorzucamy resztę składników, wyrabiam delikatnie masę.Układam na papierze do pieczenia najlepiej łyżeczką małe porcję , następnie mocząc łyżeczkę wodzie, rozpłaszczamy masę na kształt ciasteczek. Pieczemy w temp. 180 C ok. 20 min.
UWAGA SĄ – MEGA CZEKOLADOWE I MEGA CHRUPIĄCE