Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem, pomidorami i jajkiem — szybka, prosta i bardzo smaczna!
Potrzebujemy: na jeden talerz.
Garść świeżego szpinaku
4 ziemniaki
Pół pomidora
cebula czerwona (ilość według gustu)
1 jajko
Olej lniany lub oliwę z oliwek jak kto lubi.(około 3-4 łyżki Sól i pieprz.
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy.
Na talerz kładziemy garść szpinaku, na to kroimy ziemniaczki, pomidora, kroimy drobniutko cebulkę, jajka dzielimy na cztery części, skrapiamy olejem, dosmaczamy solą i pieprzem.
Kobieta i dziewczynka, matka, siostra, żona, pasjonatka zdrowego odżywiania, dietetyk, miłośniczka NATURY i ekologii, fajna babka, która nie zawsze wszystko wie, ale zawsze chce wiedzieć więcej :) Marzycielka, ale stąpająca twardo po ziemi... Bolesne doświadczenia nauczyły mnie kochać, najbardziej jak się da, wybaczać krzywdy i cieszyć się z każdego dnia jakby to miał być dzień ostatni, cieszyć się każdą mi bliską osobą tu i teraz…Zadowolona z życia, mimo potknięć... Pamiętajmy sami piszemy sobie scenariusz życia – uważaj, o czym marzysz…Bo marzenia się spełniają…