Pierogi na słodko uwielbiają wszystkie dzieci – Ja również 🙂
Pierogi z twarogiem i rodzynkami
Potrzebujemy:
Ciasto:
- 250 ml ciepłej wody
- 1 jajko (lub bez jajka też wyjdzie super).
- 560 g mąki orkiszowej ekologicznej! – Mąka biała lub razowa.
farsz:
- Wiejski prawdziwy twaróg od gospodarza nie z marketu!
- Rodzynki – ilość według uznania
- miód – ilość według uznania
- kropla prawdziwej wanilii
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Przygotowanie:
- Wkładamy do miksera wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy lub robimy ręcznie.
- Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka, wkładamy po łyżce nadzienia, lepimy pieroga.
- Gotujemy w osolonej wodzie.
- Podajemy, posypane cukrem kokosowym i cynamonem…Pycha!