Świeży sok z buraka, jabłka, pomarańczy i imbiru – wzmocnienie i energia 🙂
Potrzebujemy:
- 1 burak czerwony
- kawałek mały imbiru
- 1 pomarańcza
- 1 duże jabłko
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do wyciskarki owoców. Delektujemy się pysznym zdrowym soczkiem.
W skrócie o ich wspaniałości…
Burak to naturalny probiotyk i antyoksydant, bogate źródło witamin z grupy B, ponadto witaminy C, A, E, K, i ogromne ilości minerałów – żelaza, potasu, magnezu, wapnia, fosforu, sód, bor, miedź, chlor, cynk, molibden, sód, mangan, kobalt, rubid, lit, cez;
Imbir rozgrzewa organizm i posiada właściwości
antybakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwpasożytnicze.
Pomarańcze, źródło witaminy A, E, C, witamin z grupy B,
kwas foliowy, beta-karoten, błonnik, oraz minerały: wapń, selen, potas, żelazo, cynk, miedź, fosfor i magnez.
Jabłko to bomba fitozwiązków: zawiera polifenole, karotenoidy, flawonoidy, które wykazują aktywność antyoksydacyjną, antynowotworową, przeciw miażdżycową, oczyszczającą i obniżającą ciśnienie krwi. Przeciwutleniacze zawarte w jabłkach zwalczają nam wolne rodniki. Źródło witaminy C, E, K, witamin z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina) oraz beta-karotenu oraz minerałów:
wapń, żelazo, magnez, sód, potas, fosfor oraz cynk. Wysoka ilość
błonnika oczyszcza nam organizm z toksyn.