Uwielbiam surówki… Wpisały się na stałe do mojego codziennego menu, jako dodatek lub samodzielny posiłek 🙂 Surówka z kiszonej kapusty, jarmużu i mango ….To bogactwo kiszonej kapusty i mieszanka świeżych 🥗 warzyw i owoców, które zawsze wnoszą same cudowności dla naszego zdrowia ♥️Z dodatkiem wysokiej jakości oliwy z oliwek, oleju lnianego lub awokado, stanowi doskonałe źródło witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Surówka z kiszonej kapusty, jarmużu i mango
Potrzebujemy :
- 2 garście kiszonej kapusty
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 2 jabłka
- 1-2 garści Jarmużu
- Pół mango
- Oliwa z oliwek
- pieprz
Przygotowanie :
Szatkujemy kapustę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, startą drobno marchewkę, jabłka na dużych oczkach, pokrojony drobno jarmuż, mango w kostkę, mieszamy składniki, skraplamy oliwą z oliwek, dosmaczamy pieprzem.