Surówka z buraków i jabłek

Surówka z buraków i jabłek, którą możemy podawać na ciepło lub zimno 🙂

Pamiętaj zdrowe jedzenie zależy od jakości użytego produktu, jeśli dbasz o siebie i swoją rodzinę,  znajdź w pobliżu gospodarstwo, produkty od rolnika, który nie używa chemii, GMO i innych paskudztw, a będziesz miał zdrowe dzieci.

Potrzebujemy:

  • 400 g buraków (gotowanych lub pieczonych)
  • 3  jabłka
  • 2-3 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy (dla wersji na zimno) lub masło klarowane (w wersji na ciepło)
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz.

Przygotowanie:

  • Buraczki ścieramy na grubych oczkach (w wersji na zimno) lub na drobnych oczkach (w wersji na ciepło).
  • Jabłka ścieramy na grubej tartce, dodajemy do buraków.
  • Do startych buraków i jabłka dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy, jeżeli podajemy na zimno skrapiamy oliwą a jeśli podajemy na ciepło, dodajemy 1 łyżkę masła klarowanego do garnka wkładamy buraki i podgrzewamy.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked