Pyszny, lekki deser dla małych i dużych…Kisiel malinowy z burakiem ! Oczywiście najlepiej zjadać takie świeże malinki w sezonie, najlepsze owoce na odporność…a te z krzaczka najpyszniejsze! Ale kiedy skończą się na krzaczku to sięgamy do słoiczka zimowego 🙂
Kisiel z malin i buraka
Potrzebujemy:
- 250 ml wody
- 50 ml soku z buraka
- 50 ml soku z malin (może być razem z malinami)
- łyżka ksylitolu lub miodu
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- Maliny
Przygotowanie :
- Wodę zagotowujemy.
- Do naczynia wlewamy sok z buraka i sok z malin, dodajemy ksylitol, mąkę, mieszamy składniki, wlewamy do przegotowanej wody, energicznie mieszamy, gotujemy 1 minut.
- Gotowy kisiel przelewamy do pucharków, podajemy z malinami. 😋