Ciasto marchewkowe z migdałami

Szybka przekąska do pracy, szkoły lub ochota na coś słodkiego, ale zdrowego? Ciasto marchewkowe z migdałami, pyszne i szybkie w przygotowaniu, bez białego cukru, bardzo aromatyczne …

Potrzebujemy:

  • 200 g marchewki (startej na małych oczkach)
  • 3 jajka 
  • 2 łyżki miodu
  • 30-40 g masła klarowanego
  • dwie garście migdałów (zmielonych na drobne kawałki)
  • 150 g mąki orkiszowej
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • szczypta kardamonu
  • pół łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

  • Jajka ubić, dodać startą marchewkę, roztopione masło i miód, migdały, wymieszać, dodać mąkę z przyprawami, wymieszać, wlać do formy. Piec około 35 min. w temp. 180 C.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked